Ivars Bankovičs "Romas Beķerejas" riekstu un mandeļu gaņģus savās rokās pārņēma šajā pavasarī, un, lai cik neparasti tas nebūtu, Liepājā līdz tam viņš nebija bijis ne reizi.
"Esmu simtprocentīgs rīdzinieks, un Liepāja no Rīgas ir ļoti tālu," viņš atzīst.
Pieredzes bagātais konditors daudzus gadus strādājis dažādos Rīgas restorānos, pēdējās darbavietas – "Kūkotava", "Grand Hotel Kempinski", "Ozo".
Nebijuši garšu salikumi
Par savu pārcelšanos uz Liepāju Ivars saka: "Gribējās piedzīvojumu, un es to dabūju!" Atbraucis pēc kāda paziņas ieteikuma, apskatījies, un – iepaticies. Līdz ar jauno konditoru "Romas Beķereja", kuras mājvieta ir Romas dārza kompleksā Zivju ielā 3, ieguvusi arī jaunas garšas. Ivars pats saka, allaž cenšoties ieviest ko jaunu, kādus nebijušus garšu salikumus:
"Vispirms ir ideja, un, ja šķiet, būs OK, tad izmēģinu".
Dažkārt garšu salikumi ir visai neparasti, tādi kā šajā vasarā "Romas beķerejā" piedāvātajam biešu biskvītam ar cidoniju musu vai joprojām piedāvājumā esošajiem biešu mafiniem ar balto šokolādi
"Ar tumšo šokolādi biešu mafins nu nekādi nesadraudzēsies!"
Ivaram interesē ne tikai neparastākas garšu kombinācijas, svarīgs ir arī krāsu salikums: "Piemēram, rudens piedāvājumā bija sarkano apelsīnu muss ar ogļu biskvītu, bet vasarā – zemeņu krēms ar piparmētru biskvītu."
"Romas beķerejā" izmanto tikai dabīgas krāsvielas un sviestu, nevis margarīnu. "Pie mums nāk daudz bērnu, tāpēc ļoti domājam par to, lai produkti ir veselīgi." Beķereja piedāvā arī bezglutēna kūkas, cepumus un desertus.
"Man patīk runāties ar cilvēkiem, labprāt uzklausu, kas garšo, ko vēlētos. Vienmēr esmu gatavs apspriest idejas, salikt kopā garšas," stāsta konditors. Dažkārt ideja, kas radusies kādā individuālā pasūtījumā, tiek izmantota arī beķerejas ikdienā. Viens no šādiem piedāvājumiem ir arī sāļās karameles un ābolu kūka, ko kāds klients pasūtījis, lai iepriecinātu savu draudzeni.
Īpašā piparkūku mīkla
Mainoties sezonai, "Romas Beķerejas" piedāvājumā kaut kas nāk klāt, kaut kas pazūd. Ziemassvētku laikā neiztikt bez piparkūkām un piparkūku mīklas. Tajā viss ir sabalansēts, ieskaitot cenu, kas ir tāda pati kā iepriekš Rīgā, smejas konditors.
Ivara Bankoviča gatavotajā piparkūku mīklā ir viss, ko tajā būtu likusi viņa mamma –
arī konditore: sviests, medus, iesala ekstrakts, mežrozīšu sīrups, apelsīna un citrona miziņas. Un tas vēl nav viss, taču svarīgas ir ne tikai sastāvdaļas – lai mīkla būtu maiga, vijīga, viegli izstrādājam, kādai tai jābūt, vienlīdz nozīmīgas ir arī proporcijas, uzsver konditors.
"Romas Beķereja" piedāvā iegādāties gan mīklu, gan gatavas piparkūkas – ja negribas pašam cept vai, piemēram, lai nogaršotu.
Ziemas sezonai piestāv ne tikai piparkūkas, bet arī "Romas Beķerejas" kūkas – burkānkūka, ingverkūka ar apelsīnu želeju vai klasiskā šokolādes kūka. Vai arī cepumi – klasiskie sviesta cepumi, no kuriem neatsakās arī pats cepējs, smilšu mīklas cepumi, kas nav tas pats, kas sviesta cepumi, arī siera cepumi ar kaņepju sēkliņām, bezē ar avenēm, kafijas garšu, vegāniskie bezē cepumiņi, kurus gatavo no pupiņu ūdens un kas ir īpaši gaisīgi un bez olu garšas, bezglutēna kokosriekstu cepumiņi, kas garšos pat tiem, kuriem nepatīk kokosa garša.
"Romas Beķerejas" konditors atzīst, ka pats nemaz nav pārāk liels saldummīlis, taču prieku radot pats darbs un "ir ļoti liels prieks gatavot cilvēkiem, kuriem garšo, kuri novērtē".
Esat mīļi gaitīti "Romas Beķerejā" pasūtīt garšīgas kūkas, kūciņas, piparkūkas un citus gardumus gan ikdienai, gan svētkiem. Pasūtījumiem zvaniet: 26362233 vai rakstiet: info@romasdarzs.lv
6
22