Piektdien, 16.septembrī, pulksten 18 Vērgales kultūras namā norisināsies Spēka dziesmu vakars. Sadziedāšanos latviešu tautasdziesmās vadīs Inese Muižniece kopā ar viņu satiksim arī Simonu Raču–Rūci un Jāni Rūci, informē kultūras pasākumu organizatore Daina Vanaga.

Rudens ir laiks, kad gribas apstāties, padomāt un sajust to, kas paveikts. Aizvadīta ziedoša un skrienoša vasara, baudīta saule, notikums pēc notikuma. Septembris pienāk ar ražu dārzos, atvaļinājumu beigām, skolas sākšanos, citiem pienākumiem, citu ikdienas ritmu. Tieši tāpēc organizatori aicina uz sadziedāšanos Spēka dziesmās, lai rastu iedvesmu skaistam rudens periodam.
 
"Latviešu tautasdziesmās varam smelties gan spēku, gan prieku, gan mieru – kas nu mums katram vajadzīgs. Dziesma dziedina un tautasdziesmas vēl jo vairāk. Senču zināšanas iekodētas melodijās un vārdos – simbolos, tās ļauj mums atkal sajust savas saknes, dabas ciklu un visa vienotību. Savulaik tautasdziesmas skanējušas gan godos, gan ikdienā darbiņus darot. Iespējams, šodien tām atkal ir īstā vieta un laiks, lai mūs vienotu un palīdzētu mums augt stipriem garā," saka Inese Muižniece.

Ja vēlies, ņem līdzi ģitāru, jo dziesmu vārdi un akordi būs pieejami. Ģērbieties silti, jo apkures sezona vēl nav sākusies. Ieeja pasākumā bez maksas.