Aizvadītajā nedēļā Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) koncertzālē "Lielais dzintars" britu diriģenta Džona Gibonsa vadībā veica angļu komponista Viljama Vērdsverta skaņdarbu ierakstus.

Šajā reizē ierakstīta V.Vērdsverta mūzika kopā ar solistēm Artu Arnicāni (klavieres) un Kamilu Bidlovsku (vijole). Ierakstu sesijā pie skaņu režijas pults strādāja Normunds Slava.

Ierakstu izdos kompānija "Toccata Classics", kas to paredzējusi izdot vēl šogad. LSO sadarbība ar "Toccata Classics" ilgst jau vairākus gadus un līdz šim vainagojusies ar vairākiem veiksmīgiem CD un lieliskām atsauksmēm britu žurnālā "Gramophone".

LSO ir visbiežāk ierakstītais un izdotais orķestris "Toccata Classics" vēsturē.

Kā izteicās diriģents Dž.Gibonss, tad viņš ir lieliski un produktīvi pavadījis laiku kopā ar LSO: "Tas bija milzīgs prieks atkal strādāt ar Liepājas Simfonisko orķestri mūsu otrajā britu komponista V.Vērdsverta mūzikas ierakstā. Lielbritānijā viņa mūzika ir pilnībā atstāta novārtā, un bija aizraujoši dzirdēt, ka orķestris ar spilgtu profesionālismu un centību, kas patiešām iedvesmoja mani un mūsu divus solistus, radīja krāsainus punktus un akcentus. Iespējams, ka visatbildīgākā lieta bija apzināšanās, ka Trīs Pastorālo Skiču ierakstīšana bija pirmā reize no 1937.gada, kad mūzika ir atstājusi lapu un kļuvusi par dzīvu".