No 2022.gada 4. līdz 12.martam koncertzālē "Lielais dzintars" norisināsies 30. Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls, un šogad pavasara mūzikas svētkos Liepājā pulcēsies dažādu žanru zvaigznes, informē Liepājas Simfoniskā orķestra sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.

Festivāla jubilejas gadā kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri uz koncertzāles "Lielais dzintars" skatuves mirdzēs tādi Latvijā un ārpus tās robežām pazīstami solisti kā ērģelniece Iveta Apkalna, pianists Reinis Zariņš, flautiste Dita Krenberga.

Tāpat jubilejas festivālā gaidāma arī Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un ārvalstu mūzikas zvaigžņu kāpšana uz skatuves Liepājā. Pie orķestru diriģenta pults stāsies Gintars Rinkevičs, Guntis Kuzma un Andris Poga.

30. Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā klausītāju priekam skanēs gan klasiķu Johana Sebastiāna Baha, Ludviga van Bēthovena, Johannesa Brāmsa, Antonīna Dvoržāka un citu komponistu darbi, gan gaidāmi arī Artura Maskata un Andra Dzenīša skaņdarbu pirmatskaņojumi.

Interesenti visās "Biļešu paradīzes" kasēs var iegādāties abonementus uz četriem koncertzāles "Lielais dzintars" Lielajā zālē notiekošajiem festivāla koncertiem:
• 2022.gada 4.martā (piektdiena) – 30. Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla atklāšanas koncerts ar Liepājas Simfonisko orķestri diriģenta Gunta Kuzmas vadībā;
• 2022.gada 5.martā (sestdiena) – Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Andra Pogas vadībā;
• 2022.gada 6.martā (svētdiena) – klaviermūzikas koncerts;
• 2022.gada 12.martā (sestdiena) – 30. Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla noslēguma koncerts ar Liepājas Simfonisko orķestri diriģenta Gintara Rinkeviča vadībā.

Liepājas Starptautisko zvaigžņu festivālu savulaik kā Starptautisko Pianisma zvaigžņu festivālu 1993.gadā aizsāka Liepājas Simfoniskā orķestra bijušais mākslinieciskais vadītājs Imants Resnis. Festivālā uzstājušies ap 200 pianisti no visas pasaules.

Kopš 2016. gada, kad Liepājas Simfoniskais orķestris iemājoja koncertzālē "Lielais dzintars", festivāls pārdzimis plašākā formātā, piesaistot gan pianistus, gan arī izcilus dziedātājus un citu instrumentu virtuozus, un festivāla zvaigžņu sarakstam var pievienot arī tādus vārdus kā Miša Maiskis, Gidons Krēmers, "Carion Quintet", Iveta Apkalna, Aleksandrs Antoņenko un daudzus citus.