Piektdien, 15.oktobrī, pulksten 19 ikvienam mūzikas mīļotājam bezmaksas interneta tiešraidē būs iespēja baudīt koncertu, kurā Liepājas Simfoniskais orķestris uzstāsies kopā ar vienu no spožākajām latviešu čellistēm Margaritu Balanas, savukārt pie diriģenta pults stāsies maestro Andris Veismanis.

Koncertu būs iespējams vērot bez maksas Liepājas Simfoniskā orķestra "YouTube" kanālā un "Facebook" lapā, informē Simfoniskā orķestra sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.

Vienlaikus, tiek atcelta koncerta apmeklēšana skatītājiem klātienē piektdien, 15. oktobrī, Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" un sestdien, 16. oktobrī, Rundāles pilī paredzētajā koncertā "Maestro un Margarita Balanas".

"Abus šīs nedēļas koncertus piedāvājām jaukta tipa publikai, proti, gan ar "Covid–19" vakcinācijas un pārslimošanas, gan testa sertifikātu, taču Ministru kabineta izsludinātās ārkārtējās situācijas rezultātā šāda veida pasākumu rīkošana vairs nav atļauta," skaidro Liepājas Simfoniskā orķestra direktors Uldis Lipskis. "Ir pārāk īss laiks, lai mainītu pasākuma apmeklēšanas nosacījumus. Nevēloties sagādāt vilšanos saviem uzticīgajiem klausītājiem, koncertu piedāvāsim pilnīgi visiem bez ierobežojumiem video tiešraidē sadarbībā ar "Lielā dzintara" digitālo koncertzāli."

Tiešsaistes koncertā piektdienas vakarā čelliste Margarita Balanas izpildīs čehu izcelsmes komponista Antona Krafta Koncertu čellam ar orķestri Domažorā.

Antons Krafts ir viens no sava laika virtuozākajiem čellistiem, kuram savus ģeniālos sacerējumus veltījuši arī Vīnes klasiķi Jozefs Haidns, Volfgangs Amadejs Mocarts un Ludvigs van Bēthovens.

Margarita Balanas patlaban aktīvi koncertē gan Latvijā, gan citās pasaules valstīs. Viņa ir daudzu starptautisku koncertu laureāte, uzstājusies prestižās koncertvietās un sadarbojusies ar daudziem izciliem mūziķiem un kolektīviem.

Stilistiski daudzveidīgajā programmā skanēs arī izcilā melodiķa Franča Šūberta Astotā jeb Nepabeigtā simfonija, kā arī uvertīra "Rozamunde".

Lai saņemtu atpakaļ samaksāto naudu, klausītāji ir aicināti iegādātās biļetes pēc iespējas ātrāk atdot jebkurā "Biļešu paradīzes" kasē. Tiem apmeklētājiem, kas biļetes ir iegādājušies internetā, nauda jau automātiski ir atmaksāta.