Sestdien, 14.maijā, pulksten 18 Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" Liepājas Simfoniskais orķestris ar vērienīgu koncertu noslēgs savu 141. koncertsezonu, kopīgi ar vienu no spožākajiem Latvijas pianistiem Daumantu Liepiņu atskaņojot Sergeja Prokofjeva Otro klavierkoncertu. Pie diriģenta pults – Gintars Rinkevičs, informē Liepājas Simfoniskā orķestra sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.

Sergeja Prokofjeva Otrais klavierkoncerts joprojām tiek uzskatīts par vienu no tehniski izaicinošākajiem klavierkoncertiem, ko tikai retais pianists spēj nospēlēt precīzi.

"Šis koncerts ir ārkārtīgi nopietna mūzika, es pat teiktu, eksistenciāla mūzika. Tai piemīt iekšējs lielums un grandiozitāte, kas pārsniedz laika robežas. Kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri un maestro Gintaru Rinkeviču mūsu uzdevums būs atklāt mūzikas patieso stīgu, kas ir skaudra, mazliet pat baisa – tieši kā piemērota mūsu nopietnajā laikā," saka Daumants Liepiņš.

Daumants Liepiņš ir viens no savas paaudzes spožākajiem mūziķiem, kuru žurnāls "Pianist" ir ierindojis "Pianistu, kas jādzird 2020. gadā" saraksta pašā augšgalā. 2017.gadā mūziķis saņēmis Lielo Mūzikas balvu kategorijā "Gada jaunais mākslinieks", taču plašāku atpazīstamību kā pasaules klases pianists ieguvis, uzvarot tādos prestižos konkursos kā Marijas Kanalsas Starptautiskajā pianistu konkursā Barselonā un Verbjē festivāla "Vendom prize" konkursā 2019.gadā, izcīnot otro vietu Džordžes Enesku Starptautiskajā pianistu konkursā 2018. gadā un gūstot panākumus daudz citos starptautiskos izpildītājmākslinieku konkursos.

Pianists ir uzstājies dažādās pasaules valstīs gan ar solokoncertiem, gan kopā ar tādiem orķestriem kā Liverpūles Karaliskais filharmonijas orķestris, Helsingborgas Simfoniskais orķestris, Rumānijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Gruzijas Nacionālais simfoniskais orķestris, kā arī nozīmīgākajiem Spānijas un Latvijas orķestriem. 2021. gadā Daumants Liepiņš bija rezidences mākslinieks Karalienes Elizabetes Mūzikas kapelā Briselē. 2020.gadā iznāca Daumanta debijas albums "Rahmaņinovs. Zemzaris", kas izpelnījās Lielbritānijas laikraksta "The Guardian", BBC un citu mediju augstu novērtējumu.

‎Koncerta programmā skanēs arī Antona Bruknera Trešā simfonija, kas pazīstama arī ar nosaukumu "Vāgnera simfonija".

Kā ziņots jau iepriekš – izcilajam lietuviešu diriģentam Gintaram Rinkevičam šī ir pēdējā no kopā piecām koncertsezonām Liepājas Simfoniskā orķestra galvenā diriģenta amatā. No septembra orķestra galvenā diriģenta amatā stāsies Guntis Kuzma.

Biļetes uz koncertu pieejamas visās "Biļešu Paradīzes" tirdzniecības vietās, arī internetā.