Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs (TMKC) aicina šo sestdien, 25. februārī, uz bērnu un jauniešu vokālo ansambļu un solistu konkursu "Pērļu lietus", kas Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē šogad norisināsies jau 10. reizi, informē TMKC sabiedrisko attiecību un mārketinga projektu vadītāja Iveta Štelmahere.

No pulksten 11 līdz 13 uzstāsies solisti, bet no pulksten 15 līdz 17 savas prasmes rādīs vokālie ansambļi. Kā pastāstīja projekta vadītāja Selēna Jēkabsone, jubilejas gadā konkursā pieteikušies 146 dalībnieki, no kuriem 29 solisti un 14 ansambļi. Šogad konkursā pārstāvēta Rīga, Liepāja, Priekule, Aizpute, Kuldīga, Saldus, Brocēni, Bārta, Jaunolaine, Carnikava un Baloži.

Konkursanti izpildīs latviešu autoru dziesmas latviešu valodā - solisti uzstāsies ar vienu dziesmu, bet vokālajiem ansambļiem būs jādzied divas dziesmas, no kurām viena būs a cappella izpildījumā.

Jaunos talantus vērtēs profesionāla žūrija – Latvijas Vokālo ansambļu asociācijas dibinātāja, ilggadēja vadītāja, vokālā pedagoģe un nozares eksperte Mārīte Puriņa, komponists Andris Kontauts, operdziedātāja Laura Bulava, dziedātājs un dziesmu autors Ivo Fomins, dziedātāja Grēta Grantiņa. Konkursu vadīs dziedātājas Sanita un Sanija Rozes no "Duets Rozes".

Konkursa rezultātus žūrija paziņos pulksten 18:00. Apbalvošanā konkursantus un skatītājus ar nelielu koncertprogrammu sveiks muzikālā realitātes šova "X faktors" 4.sezonas uzvarētāja un šā gada "Zelta mikrofons" Tautas balsojuma "Elvi gada dziesma" uzvarētāja Grēta Grantiņa.

Konkurss tiek rīkots ar mērķi veicināt bērnu un jauniešu vokālo un māksliniecisko spēju attīstību, pilnveidot skatuvisko pieredzi, sekmēt jauna, mākslinieciski augstvērtīga repertuāra apguvi, atbalstīt bērnu un jauniešu radošo pašizpausmi mūzikas mākslā, saņemot izaugsmi veicinošu profesionālas žūrijas vērtējumu. Viens no konkursa nolūkiem ir arī attīstīt un pilnveidot vokālo ansambļu muzicēšanas tradīcijas, kā arī rosināt vokālo ansambļu repertuārā iekļaut dziesmas a cappella izpildījumā, kas ir būtiska Dziesmu un deju svētku tradīcijas ilgtspējas sastāvdaļa.

Konkursantu uzstāšanos aicināti vērot arī liepājnieki un pilsētas viesi. Ieejas maksa ir 3 eiro un biļete derīga visai dienai. Biļetes var iegādāties SIA "Biļešu paradīze" kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.