Piektdien, 23.janvārī pulksten 18 Liepājas muzeja lielajā izstāžu zālē, Kūrmājas prospektā 16/18, atklās mākslinieces Kristīnes Luīzes Avotiņas retrospektīvu gleznu izstādi "Ziemas dārzs".

Izstādē eksponētie darbi radīti no 2011.gada līdz 2014.gadam ieskaitot, informē Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla. Šis laika posms māksliniecei ir bijis ļoti radoši piepildīts. Ir īstenoti vairāki nozīmīgi sadarbības projekti paralēli aktīvajai izstāžu dzīvei – "Samsung" tramvajs, iepakojums "Madara cosmetics" ziepju līnijai, Cēsu alus skārdenes dizains un SIA "Veiters korporācija" kalendārs 2012.gadam.

Kristīne Luīze Avotiņa uzsver: "Šajā laikā es noteikti esmu ļoti sevi profesionāli pilnveidojusi. Pēc Latvijas Mākslas akadēmijas absolvēšanas astoņus mēnešus studēju Barselonā. Varētu teikt, ka šo trīs gadu laikā es vēl vairāk iemīlējos glezniecībā un sapratu tās nozīmi savā dzīvē. Manas gleznas viennozīmīgi ir ļoti personisks stāsts par manu dzīvi, iespaidiem un notikumiem. Man ir būtiski gleznot skaisto un labo, jo ticu, ka māksla var ietekmēt cilvēka dzīvi!"

Mākslinieci iedvesmo ceļojumi. "Man patīk doties ceļojumos un pēc katra no tiem uzgleznot gleznu sēriju, jo redzot pasauli un tās dažādo skaistumu, es vienkārši nevaru to negleznot," atzīst  Kristīne Luīze Avotiņa.

"Iedvesmu glezniecībai sniedz ļoti dažādas vietas – saulains tropu mežu Bali, meža izcirtums Latvijā, kurā ienākušās avenes, kalnu virsotnes Alpos un piesnidzis Lapzemes egļu mežs, kur diena vien ir divas stundas gara. Un Parīze ar franču valodu un skaisto pilsētu, arī Barselona, kurā ieraudzīju ļoti skaistas krāsas un iepazinu Gaudi pasaules redzējumu."

Gleznotājai ir svarīgi skatīties un ieraudzīt, lai pēc tam gleznotu, jo  glezniecības valoda ir tā, kas palīdz izteikt mīlestību pret šo pasauli, kurā dzīvojam. Viņai pati galvenā glezniecībā ir krāsa un krāsu attiecības.  Jo vairāk glezno, jo vairāk krāsas aizrauj bezgalīgās krāsu attiecību iespējas – rozā pret zaļo, tirkīzs pret sarkano, dzeltenais pret zaļo.

"Un šīs krāsas es vienmēr esmu saskatījusi dabā, tā ir mana bezgalīgā iedvesma gan krāsai, gan formai. Šajā retrospekcijā būs apskatāmi ļoti dažāda izmēra darbi, no pavisam nelielas miniatūras līdz lielformāta gleznām," sacīja Kristīne Luīze Avotiņa.

Māksliniece parasti strādā ar lieliem formātiem, bet kopš 2013. gada pavasara, kad divus mēnešus strādāja Parīzes darbnīcā "Cite International des Arts" , sāka  gleznot ļoti neliela formāta gleznas, un radās interese par nelielu formātu un tā tas turpinās vēl šodien.