Trešdien, 1.novembrī, pulksten 17 Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā 16/18, atklās Lietuvas mākslinieka Vaidota Januļa izstādi "Atmiņu krātuve”.

Izstādē būs skatāmas 20. gadsimta sākumā, vidū un otrajā pusē uzņemtas vienas ģimenes fotogrāfijas, kuras mākslinieks izvēlējies saistīt ar medus kārēm, vasku un drēbju pakaramo – medus kāres, kas izmantotas objektos, apvieno vaska elements – drēbju pakaramais, kas paplašina radošo telpu, bet vaska plakanā virsma un faktūra harmoniski saplūst medus kārē, kas simbolizē ģimeni,  informē Liepājas muzeja muzejpedagoģe Ieva Lika.

"Medus kāre ir brīnišķīgs informācijas vākšanas un saglabāšanas piemērs. Cilvēks ir izgudrojis analogo fotogrāfiju, dagerotipiju, digitālo fotogrāfiju – tie visi ir attēla fiksēšanas un saglabāšanas līdzekļi. Pikselis veido digitālās fotogrāfijas attēlu, tātad tas arī vāc un uzkrāj informāciju. Starp šīm informācijas vākšanas un saglabāšanas formām var saskatīt analoģiju,” par ideju veidot objektus no fotogrāfijām, medus kārēm un vaska, stāsta mākslinieks.

Vaidotas Janulis dzimis 1957.gadā Šauļos, Lietuvā. 1982.gadā absolvējis Šauļu Universitātes Mākslu fakultāti, kurā pašlaik strādā par profesoru un Mākslu fakultātes dekānu.

Mākslinieks ne vien izpaužas radoši, strādājot dažādās grafikas tehnikās, akvarelī, veidojot instalācijas u.c., bet ir arī dažādu mākslas un zinātnisko projektu autors un vadītājs, rīkojot plenērus, seminārus un citas aktivitātes.

Kopš 1992.gada Vaidotas Janulis ir Lietuvas mākslinieku savienības biedrs un kopš 2011.gada – Lietuvas zinātnieku savienības loceklis. Kopš 1982.gada mākslinieks piedalījies izstādēs Lietuvā, Latvijā, Igaunijā, Krievijā, Ungārijā, Nīderlandē, Beļģijā, ASV, Austrālijā, Meksikā, Polijā, Anglijā, Ukrainā, Dānijā, Zviedrijā, Vācijā un Rumānijā. Vaidotas Janulis sarīkojis vairāk nekā 25 personālizstādes un ieguvis vairākas godalgas starptautiskajās biennālēs un triennālēs.

Izstāde Liepājas muzejā būs skatāma no 1.novembra līdz 3.decembrim. Ieeja – bez maksas.