Beidzot arī Latvijā vakar, 17. decembrī Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" māsas Balanas atskaņoja intensīvo, tehniski prasīgo un virtuozo Johannesa Brāmsa dubultkoncertu. Koncertprogrammā, ko pie Liepājas Simfoniskā orķestra diriģenta pults interpretēja tā galvenais diriģents – maestro Gintars Rinkevičs, skanēja arī iespaidīgais Sergeja Rahmaņinova opuss "Simfoniskās dejas", informē Liepājas Simfoniskā orķestra sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.
 
Šarmantās māsas – vijolniece Kristīne un čelliste Margarita Balanas, kas izpelnījušās jūsmīgas kritiķu atsauksmes visā pasaulē, arī Liepājā tika uzņemtas ar publikas sajūsmu un dāvāja klausītājiem bagātīgas piedevas – gan latviešu tautas dziesmu "Tumša nakte, zaļa zāle", gan fragmentu no Antonio Vivaldi "Gadalaikiem".

Vēl pirms vakara uzstāšanās māsas Balanas un Liepājas Simfoniskais orķestris ar Brāmsa meistardarbu iepriecināja klausītājus arī labdarības koncertā. Savukārt 30. decembrī koncertzālē "Lielais dzintars" skanēs Liepājas Simfoniskā orķestra Vecgada koncerts ar pacilājošu operu un operešu mūzikas programmu.