Ceturtdienas vakarā Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes Jauno mediju mākslas pagraba telpās notika radošo studentu veidots pasākums "Nakts dzejas acu un ausu priekam", informē Liepājas Universitātes galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Laiveniece.

Pasākuma kurators, Jauno mediju mākslas pasniedzējs Pēteris Riekstiņš atzīstas: "Foršākais visā bija dzīvīgums! Gribējās tikties ārā, bet vējš sapūta visus iekšā un piepūta pilnu zāli. Nevaru pateikt, kas bija tas, kas klausītājus uzrunāja – varbūt bērnu dzeja, varbūt formāts. Šis nav pirmais pasākums, ko veidojam kopā ar rakstniekiem."

Apmeklētājus priecēja rakstniecības maģistrantu radītā bērnu dzeja, Jauno mediju mākslas studentu skaņas māksla, bet fināla akcentu iedeva eksperimentālā mūzikas apvienība "Nejauši" – Roberts Dinters un Valdis Skarevičs.

Šis pasākums apliecināja, cik dažādas var būs mūsdienu Dzejas dienu formas un kā tās mainās līdzi laikam. Par lasīšanas ieradumu Pēteris Riekstiņš saka: "Es gribētu dzeju lasīt vairāk nekā sanāk, literatūru – jā, sanāk. Kāds cilvēks varētu man pateikt, kā atrast lasīšanai laiku!"