Dailes teātrī šodien pulksten 19 būs skatāms Liepājas teātra iestudējums – Kārļa Lāča un Regnāra Vaivara mūzikls "Purva bridējs ugunī", kas tapis pēc Rūdolfa Blaumaņa darbu motīviem, bet ir abu autoru oriģināldarbs, aģentūru LETA informēja Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Vaivars norāda, ka Blaumaņa stāsts par Edgaru un Kristīni ir latviešiem labi zināms un, iespējams, vienīgais, ko īsumā var izstāstīt jebkurš latvietis. Viņa mērķis esot bijis šo stāstu pastāstīt cilvēcīgāk.

"Šis nav stāsts par dzeršanas postu un aklu mīlestību. Tas ir stāsts par neremdināmām slāpēm. Un slāpstošie šeit ir visi, bez izņēmuma," skaidro režisors.

Kristīni iestudējumā atveido Agnese Jēkabsone, Edgaru – Dailes teātra aktieris Gints Grāvelis, Akmentiņu - Sandis Pēcis, Kristīnes māti - Karīna Tatarinova, Madi – Signe Dancīte. Iestudējumā piedalās vēl vairāk nekā 20 aktieri.

Mūzika izrādē skan dzīvā izpildījumā, tās skanējumu nodrošina seši mūziķi Liepājas teātra muzikālā vadītāja Normunda Kalniņa vadībā.

Izrāde tika nominēta 2019./2020.sezonas "Spēlmaņu nakts" balvai trīs nominācijās, balvu kā "Gada kostīmu māksliniece" saņēma Madara Botmane.