Ar iepriekšējās sezonas mūzikla „Vestsaidas stāsts” izrādi Liepājas teātris 9. septembrī sāks jauno, 105. sezonu. Vairāk par 2011./2012. gada jauniestudējumiem, biļešu cenām un citiem jaunumiem portālam stāsta teātra mārketinga direktore Kristīne Valdovska.

Iepriekšējās sezonas moto bija „Jaunā enerģija” – teātrī ienāca sešpadsmit jauni aktieri, tas arī bija galvenais notikums. Kā jāsaprot jaunās sezonas sauklis „Atgriešanās mājās”?
Šādu devīzi izvēlējāmies tāpēc, ka šosezon repertuārā valda latviskā dominante – no septiņiem jauniestudējumiem, sākot ar lieluzvedumu „Pūt, vējiņi!”, beidzot ar „Adventu Silmačos”, pieci ir latviešu autoru darbi, kas stāsta par mums tuvām un saprotamām lietām.

Ar kuriem režisoriem teātris šosezon nolēmis sadarboties?
Jauns režisors mūsu teātrī un arī jauns gados ir Ģirts Ēcis, kurš studējis Maskavā un Latvijā pagājušajā sezonā iestudējis vienu izrādi Dailes teātrī ("Duets")un divas ļoti interesantas izrādes – „Melnais strazds” un „Čīkstošais klusums” – Nacionālajā. Viņš iestudēs Laura Gundara „Advents Silmačos” – turpinājumu Blaumaņa „Skroderdienām Silmačos”. Lugas darbība notiek ziemā. Kritiķiem un lielākajiem teātra faniem būs interesanti, jo šo pašu lugu iestudē arī Valmieras teātris.
Debija būs arī Mārcim Lācim, kurš līdz šim iestudējis divas izrādes Nacionālajā teātrī. Mārcis pie mums iestudēs izrādi mazajiem skatītājiem „Runcis  zābakos”, kurā būs gan lelles, gan aktieri.
Būs arī pārbaudītie režisori, ar kuriem aktieriem un teātrim izveidojusies brīnišķīga saskaņa, – Dž. Dž. Džilindžers, kurš novembrī iestudēs Jāņa Elsberga un Kārļa Lāča mūziklu „Pūt, vējiņi!”, bet pavasarī – melodrāmu „Sods un noziegums”, kas veidota pēc krievu autora Leonīda Andrejeva lugas „Jekaterina Ivanovna” motīviem. Tāpat turpināsim sadarbību ar Valdi Lūriņu, kurš iestudēs muzikālu izrādi „Minhauzena precības” (lugas autors Mārtiņš Zīverts). Šosezon teātrī atgriezīsies režisors Juris Rijnieks, kurš iestudēs brīvdabas skatuvēm paredzētu muzikālu izrādi „Malēnieši”. Libretu pēc Raiņa „Septiņi malēnieši” un Jēkaba Zvaigznītes „Malēnieši” motīviem raksta pats režisors.

Lai skatītājs teātrī ienāktu ar prieku, sezonu 17. septembrī sāksim ar vieglu un smieklīgu komēdiju „Ģimenes lietas”, ko iestudē liepājniekiem labi zināmais Rolands Augustins.

Ko piedāvāsiet abonentiem?
Abonentiem teātris piedāvā piecus iestudējumus; „Ģimenes lietas”, „Pūt, vējiņi!”, „Advents Silmačos”, „Sods un noziegums” un „Minhauzena precības”. Tie ir visi teātra lielie iestudējumi. Abonentiem ir arī iespēja iegādāties biļetes ar desmit procentu atlaidi uz visiem pārējiem iestudējumiem un ar 35 % atlaidi - uz Ziemassvētku koncertu „Apkārt pasaulei”. To šogad atkal veidosim sadarbībā ar Liepājas simfonisko orķestri. Šoreiz koncertā skanēs skaisti, klasiski latviešu komponistu darbi un arī pasaulē populāri skaņdarbi. Abonementus varēs atjaunot līdz 10. septembrim.

Vai biļešu cenas mainīsies?
Lai nepazaudētu skatītāju, esam saglabājuši vecās cenas. Uz iepriekšējās sezonas iestudējumiem cenas ir 3 – 6 lati, uz jauniestudējumiem 2 – 8 lati, un uz muzikālajām izrādēm („Pūt, vējiņi!”) 3 – 12 lati. Nevienā citā teātrī arī nav tik liela atlaide skolēniem, studentiem un pensionāriem – 35 %.

Kā sokas ar ēkas remontu?
Skatītājiem tas netraucēs. Sezonu sākot, skatītāju puse būs izremontēta – teātris jau tagad kļuvis gaišāks, siltāks, mājīgāks. Līdz 31. oktobrim celtnieki sola pabeigt visus darbus.

Vai naudas pietiks visām iecerēm?
Nākamā gada budžets top dialogā ar pašvaldību, un teātris cer, ka arī nākamgad būsim Liepājai tikpat vajadzīgi kā līdz šim un mūsu vēlmes tiks respektētas. „Pūt, vējiņi!” kā neordināru iestudējumu atbalstīja Kultūrkapitāla fonds un LMT. Mūs arī nākamgad turpinās atbalstīt SEB banka un, ja veiksies sarunās, tad arī Latvijas Valsts meži. Ļoti ceram, ka Kultūras ministrija, tāpat kā iepriekš, atbalstīs viesizrāžu programmu.

Liepājas teātra 2011./2012. gada sezonas repertuārs

Rejs Kūnijs „Ģimenes lietas”. Režisors Rolands Augustins (Atkočūns). Pirmizrāde 2011. gada 17. septembrī.

Kārlis Lācis/Jānis Elsbergs „Pūt, vējiņi!” (pēc Raiņa lugas motīviem). Režisors Dž.Dž.Džilindžers. Pirmizrāde 2011. gada 11. novembrī.

Lauris Gundars „Advents Silmačos”. Režisors Ģirts Ēcis. Pirmizrāde 2012. gada 13. janvārī.

„Runcis zābakos” (dramaturgs Andris Kalnozols). Režisors Mārcis Lācis. Pirmizrāde 2012. gada 8. februārī.

Leonīds Andrejevs „Sods un noziegums” (pēc lugas „Jekaterina Ivanovna). Režisors Dž.Dž.Džilindžers. Pirmizrāde 2012. gada 5. aprīlī.

Mārtiņš Zīverts „Minhauzena precības”. Režisors Valdis Lūriņš. Pirmizrāde 2012. gada 21. aprīlī.

„Malēnieši”. Režisors Juris Rijnieks. Pirmizrāde 2012. gada 15. jūnijā.

Ziemassvētku koncerts „Apkārt pasaulei”, sadarbībā ar Liepājas Simfonisko orķestri diriģenta Andra Veismaņa vadībā. Decembris.