Liepājas muzejs saskaņā ar valdības lēmumiem, sākot ar 2021. gada 17. novembri, ver savas durvis apmeklētājiem, sniedzot pakalpojumus tikai drošajā jeb "zaļajā" režīmā. Apmeklējot muzeju, obligāti ir jāuzrāda sadarbspējīgs sertifikāts, kas apliecina vakcināciju pret "Covid–19" vai pārslimošanas faktu, kā arī personu apliecinošs dokuments, informē Liepājas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Dzintare.

Sākot ar 17.novembri, Liepājas muzeja pirmā stāva anfilādē būs skatāma Jāņa Rudzīša foto darbu izstāde "Pasaule ir mīļa". Tajā aplūkojamie foto tvērumi stāstīs par autoram mīļo Liepāju un tās ļaudīm dažādos, bieži vien nejauši notvertos, taču stipru simboliku un māksliniecisko izteiksmi ietverošos brīžos.

Izstādei izvēlētā tēma ietver ne tikai gaismu, mīlestību un pozitīvo domāšanu, bet arī atbildību par notiekošo, par padarīto un ieguldīto nākotnē. Veidojot izstādes ekspozīciju, Jānis Rudzītis uzrunājis arī savus draugus, domubiedrus, māksliniekus, dzejniekus un kolēģus, kuriem ar asociatīvu vārdu, teikumu vai dzejas rindu palīdzību lūdza ilustrēt izstādē aplūkojamās fotogrāfijas.

Izstāde "Pasaule ir mīļa" būs aplūkojama līdz 30. decembrim.

Sveicot ikvienu valsts svētkos no 18.novembra muzeja lielajā izstāžu zālē un otrā stāva vestibilā būs skatāma vērienīga Jāņa Ferdinanda Tīdemaņa darbu izstāde, kas veidota sadarbībā ar mākslas centru "Zuzeum".

Izstādē "Jānis Ferdinands Tīdemanis. Darbi no Zuzānu kolekcijas" būs apskatāmi vairāk nekā sešdesmit zināmi, kā arī līdz šim neredzēti mākslinieka darbi no dažādiem daiļrades periodiem.

Ekspozīciju papildinās fotogrāfijas un dokumentālas liecības, kā arī kuratores, Jāņa Tīdemaņa daiļrades pētnieces Ingūnas Ģēģeres apraksti un teksti no grāmatām "Jānis Ferdinands Tīdemanis" (Neputns, 2017)  un "Zuzānu kolekcija" (Neputns, 2017).

Jānis Ferdinands Tīdemanis dzimis 1897.gada 1.oktobrī Ventspilī. Studējis mākslu Beļģijā, Antverpenes Karaliskajā Mākslas akadēmijā (1922–1927) un Antverpenes Augstākajā Mākslas institūtā (1927–1934), apgūstot oforta tehniku kā arī portreta un figurālo kompozīciju gleznotāja prasmes. 1936. gadā mākslinieks atgriezās Latvijā, bet 1944. gadā devās trimdā uz Šveici, no kurienes pēc četriem gadiem – uz Kanādu. Miris 1964.gada 12.aprīlī Toronto.

Izstāde būs aplūkojama līdz 2022.gada 3.aprīlim.

Līdz 30.decembrim muzeja mazajā izstāžu zālē vēl apskatāma mākslinieces Rasas Šulcas personālizstāde "Parasomnija".

Tajā ietvertais mākslas darbu cikls – gleznas un video – atveido brīdi, kad cilvēks atsvabinājies no apkārtējās pasaules reālijām un  fokusē uzmanību uz savu iekšējo pieredzi.

Rasa Šulca  beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu, 2003. gadā ieguvusi Humanitāro zinātņu maģistra grādu mākslā. Līdz šim sarīkojusi piecas personālizstādes un piedalījusies virknē grupu izstāžu Latvijā un ārvalstīs. Darbi atrodas Mūkusalas salona kolekcijā un privātkolekcijās Latvijā, Zviedrijā, Vācijā un Lielbritānijā.

Paralēli izstādēm Liepājas muzejā apskatei pieejamas arī pastāvīgās ekspozīcijas.

Un valsts svētku dienā – 18. novembrī muzeja durvis apmeklējumam arī būs atvērtas!