Ar otrdienu, 1. septembri, Liepājas muzejs Kūrmājas pr. 16/18 atgriežas pie ierastā darba laika – apmeklētājiem tas būs atvērts no trešdienas līdz svētdienai, pulksten 10 – 18. Tāds pats darba laiks ir arī muzeja filiālei "Liepāja okupāciju režīmos" K. Ukstiņa ielā 7/9, informē Liepājas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Skangale.

Jau vairākus gadus Liepājas muzejs vasarā pieejams apmeklētājiem katru dienu, pateicoties Nodarbinātības Valsts aģentūras (NVA) sadarbībai ar Liepājas pašvaldības aģentūru "Nodarbinātības projekti".

Saistībā ar neskaidro situāciju valstī "Covid-19" pandēmijas dēļ, pavasarī vēl nebija skaidrības, vai būs iespēja, radot skolēnu darba vietas, atvērt muzeja durvis vasarā katru dienu. Ieceri izdevās īstenot, un gan jūlijā, gan augustā muzejs apmeklētājiem bija pieejams katru dienu.

Divu vasaras mēnešu laikā Liepājas muzejā bija nodarbināti 24 skolēni. Jaunieši darbojās kā dežuranti – zāļu uzraugi, piedalījās telpu uzkopšanas darbos, kā arī palīdzēja muzeja krājuma ikdienas darbos.

Turpmāk Liepājas muzejs, kā jau ierasts, sākoties rudens sezonai, apmeklētājiem būs pieejams piecas dienas nedēļā. Šobrīd bez pamatekspozīcijas Liepājas muzejā apskatāmas vairākas izstādes, kas uzrunā ļoti dažādu auditoriju.

Līdz 20. septembrim apskates laiks pagarināts Agņa Šēra fotogrāfiju izstādei "Pieturpunkti". Tāpat līdz 20.septembrim iespējams apskatīt izstādi "Velosipēds un riteņbraukšanas mode no 19. gadsimta beigām līdz 20. gadsimta vidum", kas tapusi sadarbībā ar modes vēsturnieku Aleksandru Vasiļjevu un scenogrāfi, mākslinieci Annu Heinrihsoni.

Savukārt līdz 27. septembrim var apskatīt izstādi "Kabuki 歌舞伎. Japānas 19. gadsimta ukijo–e", kurā parādīts kabuki teātra aktieru attēlojumu Japānas Edo perioda krāsainajos kokgriezumos jeb ukijo–e. Šī izstāde jau atklāšanas dienā izraisījusi negaidīti lielu liepājnieku interesi.

Liepājas muzeja filiālē "Liepāja okupāciju režīmos" līdz 18. oktobrim izstādē "Dzintars tuvplānā" apskatāmas 20. gadsimta otrās puses dzintara rotas no Liepājas muzeja krājuma, ko papildina fotomākslinieka Andra Zēgnera lielformāta iedzintarojumu fotogrāfijas. Tāpat muzeja filiālē uz nenoteiktu laiku apskatāma izstāde "Dzīvesstāsti sarkanā terora ēnā", kas tapusi ar Latvijas Okupācijas muzeja atbalstu. Izstāde izvietota visās muzeja filiāles pirmā stāva telpās un stāsta par notikumiem, kas aptver laika posmu no 1939. gada līdz pat Atmodas laika sākumam astoņdesmitajos gados.