No 18. marta līdz 21.martam, kad ikviens liepājnieks un pilsētas viesis aicināts izstaigāt īpašo gaismas objektu maršrutu "Izgaismotā Liepāja" un svinēt pilsētas dzimšanas dienu, arī mākslas galerija "Romas dārzs" būs atvērta apmeklētājiem neierastā laikā līdz pulksten 22, informē galerijas vadītāja Astra Dzērve.

Svētku dienu īpašais piedāvājums būs spēkā no 19. līdz 21.martam. Ceturdien, piektdien un sestdien pulksten 20.00 ikviens interesents aicināts uz ekskursiju "Mākslinieku gleznās izgaismotā Liepāja", kur īpašu uzmanība tiks pievērsta Liepājas pilsētvides atainojumam mākslinieku gleznās. Ekskursija notiks galerijas pastāvīgajā ekspozīcijā "Liepāja – Laiks – Mākslinieks", tā būs latviešu valodā un ilgs aptuveni 40 minūšu garumā.

Vakara stundās apmeklētājiem būs apskatāma galerijas pastāvīgā ekspozīcija "Liepāja – Laiks – Mākslinieks", kurā var iepazīt vairāk kā 200 Liepājas mākslinieku darbus - gleznas, akvareļus un grafikas. Ekspozīcijā plaši pārstāvēti Liepājas mākslinieki Valters Uzticis, Jānis Sudmalis, Matīss Zavickis, Artūrs Baumanis, Egils Radziņš, Valdis Mackars u.c. Ekspozīcijā redzami arī to Liepājas mākslinieku darbi, kuru dzīves izmainīja Otrais pasaules karš un došanās emigrācijā. No ASV un Vācijas atgriezušies mākslinieku Augusta Annusa, Jāņa Gaiļa, Kārļa Frīdriha Šaumaņa, Jāņa Zuntaka un Ēvalda Dajevska darbi.

Tāpat galerijas apmeklētājiem būs apskatāma Liepājas Mūzikas, Mākslas un dizaina vidusskolas (LMMDV) Multimediju dizaina nodaļas audzēkņu izstāde
"BAŽAS_GTVS.mmd", kurā studenti ir mēģinājuši savas bažas transformēt mākslā. Apmeklētājiem ekspozīcijas ietvaros ir iespēja aplūkot jauniešu veidotas instalācijas, īsfilmas, mūzikas video un animāciju darbus, kas dažādos veidos apspēlē problēmas, kuras satrauc jaunos māksliniekus gan ikdienas, gan pasaules līmenī. Liela daļa no darbiem ir speciāli veidoti izstādei, taču ekspozīcijā ietverti arī vairāki pēdējo gadu kvalifikācijas eksāmenu darbi.

Iegādājoties biļetes uz galerijas apskati, apmeklētājus sagaida arī neliels svētku pārsteigums pilsētas dzimšanas dienā sadarbībā ar "Roma" beķereju, kas svētku dienās arī būs atvērta līdz pulksten 22.

Ieejas maksa galerijā pieaugušajiem ir 2,50 eiro, studentiem, pensionāriem – 1 eiro, bērniem un skolēniem ieeja ir bez maksas.