Svētdien, 29.maijā, pulksten 17 koncertzālē "Lielais dzintars" skatītāji arī Liepājā varēs baudīt laikmetīgās dejas izrādi "Vērpete". Savdabīgi, ka tā notiks divās zālēs.

"Viss, kas notiek apkārt, ir neapstādināma inerce. Skan dejotāju elpas, pret betona grīdu basas pēdas un bikšu staras. Es sajūtu sevī pacilātību, kas jaucas ar pastāvīgu satraukumu, tādu, kāds dabiski pārņem, atrodoties vērpetes vidū." Šie kultūras portālā jest.lv rakstītie Kristiānas Šukstas vārdi veltīti laikmetīgās dejas izrādei "Vērpete".

Šī būs pirmā reize, kad koncertzāles repertuārā tiks piedāvāta laikmetīgā deja, un arī pirmā reize, kad viena pasākuma ietvaros skatītājiem būs iespēja pabūt vairākās zālēs. Izrāde sāksies pirmā stāva mākslas telpā "Civita Nova", aicinot skatītājus doties dejotājiem līdz uz koncertzāles Lielo zāli.

"Turpinām eksperimentēt ar plašajām zāļu modifikāciju iespējām, arī šajā reizē skatītājiem piedāvājot ko nebijušu. Plašākai publikai šī ļoti iespējams būs pirmā iespēja apskatīt lielās zāles partera zonu ar noņemtām krēslu rindām, izlīdzinot to vienā līmenī ar skatuvi. Šāds izkārtojums publikai ļaus atrasties dejas laukuma vidū, pašiem kļūstot par daļu no izrādes. "Vērpete" būs arī pirmā reize, kad izrādes apgaismojumu veidos tikai dabīgā dienas gaisma, kas Lielajā zālē ienāk caur akustiskā reflektora gaismas cilindriem. Izrāde būs piedzīvojums un īsts emociju virpulis katram apmeklētājam," par gaidāmo stāsta koncertzāles pasākumu producente Ance Kolibere.

Izrādes autori un izpildītāji ir latvietis Krišjānis Sants un zviedrs Ēriks Ēriksons, savukārt muzikālo pavadījumu veidojuši Mārtiņš Miļevskis un Rihards Lībietis. "Vērpetes" pamatā ir tautas melodiju struktūras, kuru ritmiskais kods nosaka dejotāju kustību telpā un laikā. Sākot ar vienu kustību un turpinot to attīstīt, mākslinieki virzās no mierpilnas līdz ātruma un emociju pieblīvētai atmosfērai.

Aptuveni stundu garo izrādi producējis Latvijas Jaunā teātra institūts, tās pirmizrāde notikusi 2015.gada rudenī Starptautiskā jaunā teātra festivāla "Homo Novus" programmā, izpelnoties klātesošo ovācijas.

Biļetes par 7 eiro pieejamas "Biļešu Paradīzes" kasēs, interneta vietnē bilesuparadize.lv, kā arī koncertzāles "Lielais dzintars" Informācijas centrā. Darba laiks no pulksten 10 līdz 20, svētdienās no 10 līdz 15, informē SIA "Lielais Dzintars" Sabiedrisko attiecību vadītāja Elizabete Hartmane.