Sestdien, 14.maijā, no pulksten 19 līdz 1 starptautiskās akcijas "Muzeju nakts" ietvaros Liepājas 17.–19.gs. interjera muzejs "Hoijeres kundzes viesu nams" aicina uz daudzveidīgu pasākumu programmu, piedāvājot gan baroka laikmeta kamermūzikas programmu un deju paraugdemonstrējumus, gan 19./20.gadsimta mijai atbilstošu klaviermūzikas priekšnesumu un kaligrāfijas darbnīcas ģimenēm ar bērniem.

Plkst. 19 Hoijeres viesistabā notiks senās mūzikas kamerkoncerts. Tajā uzstāsies Aija Dimza (traversflauta), Anete Viļuma (soprāns) un Ģertrūde Jermoļenko (klavesīns). No pulksten 22 līdz 23 Stenderu ģimenes bēniņstāvā norisināsies kaligrāfijas darbnīcas mākslinieces Dzintras Vīriņas vadībā. Savukārt no pulksten 23 līdz 24 Stenderu konditorejā būs iespēja izbaudīt noskaņu raisošu klaviermūziku pianista Normunda Kalniņa izpildījumā.

Plašu vakara programmu būs iespējams piedzīvot arī Hoijeres nama iekšpagalmā. No pulksten 19 līdz 20 tajā piedzīvosim folkloras kopas "Atštaukas" pavasara piepildītu priekšnesumu un rosīšanos. Laikā no plks. 20 līdz 21 seno deju grupas "Ballare" paraugdemonstrējumos redzēsim populāru 17. gs. sociālo deju demonstrējumus, tostarp franču – Branle un angļu – English country.

Kopīgā deju apgūšanā būs iespēja iesaistīties ikvienam, kas to vēlēsies. Visa vakara garumā nama iekšpagalmā būs iespējams iegādāties arī smeķīgu ēdiena piedāvājumu no "Hoijeres kroga". Par Hoijeres namā valdošo vakara noskaņu rūpēsies Valdis Skujiņš.

Vakara garumā "Muzeju nakts" apmeklētājiem būs iespējams arī aplūkot interjermuzeja pamatekspozīcijas, ēkas pirmajā stāvā sastopoties ar 17./18. gadsimta noskaņām. Šeit būs iespēja izbaudīt kroga gaisotni un analogu ēdienu piedāvājumu, kā arī ielūkoties atraitnes Margarētas Hoijeres privātajās istabās un telpās, kas vēsturiski tika atvēlēti viesu nama ciemiņiem. Ēkas otrajā stāvā būs iespēja aplūkot 19./20.gs. mijai atbilstošo, notāra Kristofa Vilhema Stendera radinieku ģimenes dzīvokli un interjeru.

Kā iepriekš informēts, sestdien, 14. maijā, pēc divu gadu pārtraukuma Liepājā norisināsies starptautiskajā akcija "Muzeju nakts", piedāvājot dažādas aktivitātes visā pilsētā. Šī gada "Muzeju nakts" moto ir "Mostamies rītdienai", tādejādi ikvienu programmas dalībnieku un apmeklētāju mudinot uz pamošanos pēc divu gadu lielas snaudas, pavasarīgu rosību un pozitīvu skatu nākotnē.

Akcijā piedalīsies ievērojams skaits Liepājas izglītības, kultūras, tūrisma un citu iestāžu pārstāvju, kas apmeklētājiem piedāvās daudzveidīgu un piesātinātu vakara programmu. Interesentiem bezmaksas pasākumos būs iespēja piedalīties dažādās radošajās darbnīcās, baudīt mūziku un mākslu, ļauties naksnīgām maltītēm, iepirkties, doties ekskursijās, un izmantot citus "Muzeju nakts" īpašos piedāvājumus.

Ikdienā Liepājas 17.–19.gs. interjera muzejs "Hoijeres kundzes viesu nams" apmeklētājiem ir atvērts katru trešdienu – svētdienu no pulksten 10 līdz pulksten 18.

Sekot līdzi muzeja jaunumiem iespējams apmeklējot mājaslapu: liepajasmuzejs.lv, vai sekojot līdzu sociālo kontu Facebook: facebook.com/liepajasinterjeramuzejs un Instagram: instagram.com/interjeramuzejs_hoijeresnams/ aktivitātēm.

Plašāka informācija par Liepājas "Muzeju nakts" norisēm un norišu programma pieejama: www.facebook.com/MuzejuNaktsLiepaja un www.liepajasmuzejs.lv .