Galerijas kolekciju "Romas dārzs" papildinājušas mākslinieces Annas Dārziņas (dzim. Ozoliņa) gleznas, kas tapušas ASV pagājušā gadsimta sešdesmitajos un septiņdesmitajos gados.

Galerijas "Romas dārzs" kolekcijā pārstāvēti arī izcilu latviešu emigrācijas mākslinieku – Augusta Annusa, Jāņa Gaiļa, Jāņa Rūdolfa Zuntaka, Kārļa Fridriha Šaumaņa, Ēvalda Dajevska gleznas. To vidū ir gan mākslas darbi, kas tapuši Latvijā, gan mākslas darbi, kas radīti emigrācijā. Galerijas kolekcijā nonākušas vairākas mākslinieces Annas Dārziņas (dzim. Ozoliņa) gleznas, kas tapušas ASV pagājušā gadsimta sešdesmitajos un septiņdesmitajos gados.

Māksliniece ir pazīstamās Dārziņu dzimtas pārstāve – komponista Emīla Dārziņa dēla Volfganga dzīvesbiedre. Anna Dārziņa dzimusi 1911. gada 15. augustā.

1937. gadā beigusi Latvijas Mākslas akadēmiju, profesora Ģederta Eliasa glezniecības meistardarbnīcu. Studiju laikos bijusi gleznotāja Valdemāra Tones modelis. Jaunā māksliniece Anna Dārziņa daiļrades sākumposmā gleznoja tradicionāli reālistiskā manierē, izmatojot klusinātu tumšu krāsu gammu.

Arī Dārziņu ģimeni skāra daudzu latviešu inteliģences liktenis un 1944. gadā viņi devās bēgļu gaitās uz Vāciju. Eslingenā māksliniece ar pasteļkrāsām gleznoja sentimentālas tautumeitas vēsturiskos tērpos, kuras iegādājās bez dzimtenes palikušie tautieši un arī amerikāņu karavīri. Pēc sešiem gadiem Dārziņu ģimene pārcēlās uz ASV.

Latvijā iegūtā augsta līmeņa akadēmiskā izglītība sniedza iespēju gan atrast darbu, gan nodrošināt iztiku. Volfgangs Dārziņš kļuva par vienu no izcilākajem ērģeļvirtuoziem un mūzikas pedagogiem, savukārt Anna kļuva par vienu no spožākajām personām emigrācijas tēlotājmākslā.

Pārceļoties uz Amerikas Savienotajām valstīm Anna Dārziņa, iztikas nopelnīšanai, nodarbojās ar fotoportretu izkrāsošanu. Paralēli māksliniece gleznoja klusās dabas un portretus, izmantojot gaišu, caurspīdīgu krāsu gammu. Gleznas viņa dokumentēja fotografējot un aprakstot krāsu toņus, jo tas bija viņas maizesdarbs un ienākumu avots un bija svarīgi saglabāt atmiņā izdevušos darbus, ko pieprasīja pircēji.

Dārziņu ģimenē 1953. gadā piedzima meita Daina. 1955. gadā Anna Dārziņa ar ģimeni pārcēlās uz Sietlu, kur arī dzīvoja līdz mūža galam.

Mirusi 1998. gada 23. oktobrī. Volfganga un Annas Dārziņu pelni 1999. gadā pārapbedīti Mārtiņa kapos Rīgā līdzās Emīlam Dārziņam un Annas Dārziņas vārds ir iekalts Dārziņu dzimtas kapakmenī.