Ceturtdien, 16. jūlijā, pulksten 20 Liepājas radošā telpa "Austras istaba" aicina klausītājus uz dziesminieces Helēnas Kozlovas koncertu interneta tiešraidē, portālu irliepaja.lv informēja Inese Muižniece, Austras biedrības projektu vadītāja.

Helena Kozlova – harizmātiska personība, apburošas balss īpašniece un pārpasaulīgas mūzikas radītāja. Māksliniece mūzikā – savās dziesmās uzbur neatkārtojamu noskaņu. Helēnas dziedātie vārdi uzrunā, paliek ar klausītāju ilgi pēc dzirdētā. Viņas mūzika, ja kāds spētu izmērīt iedarbību, visticamāk, dziedinātu. Un tajā pašā laikā reizumis tā liek pasmaidīt vai arī nodoties pārdomām.

Uldis Rudaks stāsta: "Dziedātāja Helēna Kozlova ir neparasta un unikāla parādība latviešu mūzikā ar ļoti jaudīgu balsi – viņa var dziedāt gan ļoti zemu, gan klasiski augstā balsī, gan arī rūkt, kā to mēdz darīt puiši metālisti un ko sauc par growl".

Savulaik Helēna Kozlova bijusi grupas "Skumju akmeņi" soliste, pēc tam sākusi uzstāties viena. Kopš 2005. gada Helēna veidoja grupas "Levīti" radošo kodolu, bet pašlaik atkal turpina uzstāties viena kā dziesminiece, spēlējot gan ģitāru, gan klavieres. Viņas radīto mūziku iespējams iepazīt ŠEIT.

Radošās telpas "Austras istaba" kultūras programmā turpinās dziesminieku koncertu cikls, kas stāsta par latviešu dziesminiekiem un viņu radīto kā par būtisku Latvijas kultūras daļu. Pandēmijas izraisītās situācijas drošības apsvērumu dēļ koncerti klātienē pašlaik nenotiek, tā vietā – tikšanās tiešsaistē. Plānotie koncerti: 16. jūlijā – Helēna Kozlova, 17. septembrī – Valdis Atāls un Ilze Grunte, 15. oktobrī – Jana Egle, Simona Rača un Jānis Rūcis, 12. novembrī – Silvestrs Sīlis.

Koncertus interneta tiešraidē nodrošina www.bezrindas.lv, kur klausītāji, izvēloties ziedojuma summu (no 3 - 15 Eur) un to apmaksājot, var iegūt piekļuvi koncertam tiešsaistē.

Ziedojums nonāks Austras biedrības ziedojumu kontā latviešu dziesminieku tradīcijas pētniecībai, veicināšanai un popularizēšanai.

Koncertus rīko Austras biedrība un Liepājas radošā telpa "Austras istaba", atbalsta Liepājas Kultūras pārvalde.