Ar 14 dažādiem koncertiem augustā Dienvidkurzemi apceļos Liepājas Simfoniskā orķestra un Dienvidkurzemes novada pašvaldības kopīgi rīkotais mūzikas festivāls "Rimbenieks", kas pie klausītājiem ierodas jau otro reizi. Koncerti notiks tādās gleznainās novada vietās kā Kazdanga, Grobiņa, Krūte, Gramzda, Kalēti, Durbe, Pāvilosta, Aizpute, Nīca, Jūrmalciems, Dēsele. Trīs no tiem skanēs arī Liepājā, informē Liepājas Simfoniskā orķestra sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.

Dienvidkurzemes novads var lepoties ar bagātīgu vēsturi, kas atstājusi daudz krāšņu liecību – gan muižas, baznīcas un to interjerus, gan arī pilsdrupas un sākotnējam nolūkam vairs neizmantotus zirgu staļļus, kam mūsdienās rasts jauns pielietojums.

Dienvidkurzemes festivāls "Rimbenieks" ir radīts ar mērķi tuvināt augstvērtīgas mūzikas atskaņojumu cilvēku dzīvesvietai, stiprināt novada kopienas, popularizēt latviešu mūziku un veicināt Latvijas apceļošanu, sākot jau no kaimiņu pagasta.

Galvenais satura balsts festivālā būs kamermūzika, ko izpildīs Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķu veidoti ansambļi, pieaicinot arī citus solistus, piemēram, vienu no šo laiku spilgtākajām latviešu pianistēm, Liepājā dzimušo un uzaugušo Agnesi Egliņu.

Solista lomu koncertos pildīs arī Liepājas Simfoniskā orķestra jaunā koncertmeistare Līga Baltābola, kas 12.augustā īpaši krāšņā festivāla atklāšanas koncertā Grobiņas Livonijas ordeņa pilsdrupās (dienu vēlāk arī Kazdangas kultūras namā) kopā ar orķestra stīgu grupu un galveno diriģentu Gintaru Rinkeviču atskaņos vienu no ievērojamākajiem un pazīstamākajiem itāļu komponista Antonio Vivaldi skaņdarbiem, vijoļkoncertu ciklu "Četri gadalaiki".

Festivālā "Rimbenieks" solista lomā būs iespēja redzēt arī klarnetistu Gunti Kuzmu, kurš Liepājas Simfoniskā orķestra galvenā diriģenta amatā stāsties vien dažas nedēļas vēlāk. Ņemot vērā, ka viens no stūrakmeņiem orķestra veiksmīgai koncertdarbībai ir diriģenta un koncertmeistara savstarpēja saprašanās, jo interesantāk, ka Guntis Kuzma klarnetes solo izpildīs kopā ar orķestra koncertmeistares vadīto Liepājas stīgu kvartetu. Šādu mūziķu ansambli festivālā varēs baudīt divos koncertos – 14.augustā Gramzdas ev. lut. baznīcā un 15.augustā Dēseles dzirnavās.

Pilna festivāla programma, kā arī koncertvietu karte atrodama Liepājas Simfoniskā orķestra mājaslapā lso.lv/festivali/rimbenieks.

Festivāla "Rimbenieks" koncerti ārpus Liepājas ir apmeklējami bez maksas, savukārt biļetes uz koncertiem Liepājā pieejamas "Biļešu paradīzes" tīklā: bilesuparadize.lv/lv/organizers/organizer/50