Liepājas Kultūras pārvalde aicina izvērtēt 2019.gada nozīmīgākos notikumus un personības kultūras dzīvē Liepājā, piesakot pretendentus Liepājas Kultūras balvai 2019. Pieteikumus var iesniegt no 7. līdz 26. janvārim.

"Aizgājušajā gadā Liepājas kultūras dzīve turpinājusi plaukt, liepājniekus un pilsētas viesus aicinot baudīt virkni spilgtu kultūras, mākslas un jaunrades notikumu. Arī šogad vēlamies pateikties Liepājas kultūras procesu virzītājiem – iestādēm un organizācijām, individuāliem māksliniekiem, radošo industriju pārstāvjiem, producentiem, pasākumu organizatoriem un visbeidzot ikvienam kultūras baudītājam," uzsver Liepājas Kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens, informē Kultūras pārvaldes Attīstības projektu vadītāja Daira Bērtule.

Liepājas Kultūras balvas pretendents var būt gan fiziska, gan juridiska persona (kolektīvs, individuāls sasniegums, pasākums vai norise, kas apliecina izcilību, radošumu un nodrošinājis pozitīvu Liepājas publicitāti Latvijas, Eiropas vai pasaules mērogā). Pretendentus balvai var izvirzīt gan fiziskas, gan juridiskas personas, pamatojot pretendenta sasniegumus ar aprakstu un materiāliem, kas šo sasniegumu pierāda (diplomi, goda raksti, publikācijas masu medijos utml.). Pretendents var balvas saņemšanai izvirzīt arī pats sevi.

Atbilstoši nolikumam noformētus un sagatavotus pieteikumus Liepājas Kultūras balvai var iesniegt, aizpildot elektronisko pieteikuma anketu Liepājas pilsētas mājaslapā.

Iepazīties ar apbalvojuma „Liepājas Kultūras balva" piešķiršanas kārtības nolikumu var šeit.

Gadu gaitā Liepājas Kultūras balva kļuvusi par pilsētas kultūras dzīves sastāvdaļu un nozīmīgu izcilības un kultūras kvalitātes izaugsmes veicinātāju. Šogad tā tiks pasniegta jau devīto reizi. Liepājas Kultūras balvas 2019 pasniegšanas ceremonija notiks 13. februārī koncertzālē "Lielais dzintars".

Pagājušajā gadā tika pasniegtas desmit Liepājas pilsētas domes pateicības un Liepājas kultūras balvas 2018 statuetes. Par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas valsts simtgades norisēs titulu "2018. gada notikums kultūrā" saņēma Liepājas muzejs. Savukārt naudas prēmijas saņēma četri pretendenti – Liepājas Universitātes Humanitārā institūta pētniece Daiga Straupeniece par valodniecībā unikālu un kultūrvēsturiski nozīmīgu monogrāfiju "Latviešu valoda Lietuvā – Būtiņģē un Sventājā", Jana Egle par augstvērtīgu stāstu krājumu "Svešie jeb Miļeņkij ti moi", Austras biedrība par jaunas kultūrtelpas "Austras istaba" izveidi un darbību un Liepājas Bērnu un jaunatnes centra vokālais ansamblis "MIRGO" par izaugsmi un starptautiskiem panākumiem 2018. gadā.