Liepājas Kultūras pārvalde aicina izvērtēt 2020.gada nozīmīgākos notikumus un personības Liepājas kultūras dzīvē, piesakot spilgtākos pretendentus. Pieteikumus Liepājas Kultūras balvai 2020 var iesniegt no 6. līdz 24.janvārim, informē Kultūras pārvaldes sabiedrisko attiecību vadītāja Katrīna Vectirāne.

"Neskatoties uz sarežģīto 2020. gadu, Liepājas kultūras dzīve ir turpinājusi būt daudzveidīga. Esam daudz iemācījušies, kā pielāgoties apstākļiem un radīt jaunus kultūras notikumu formātus. Vislielākais prieks un lepnums ir par nezudušo Liepājas kultūras pasākumu kvalitāti. Liepāja var tiešām lepoties ar talantīgiem un radošiem cilvēkiem, kas ir strādājuši un radījuši jaunus veidus, kā kultūrai neapstāties. Jāsaka liels paldies ikvienam, kurš arī šogad ir stiprinājis un attīstījis mūsu pilsētas augstvērtīgo kultūras dzīvi. Ar nepacietību gaidām spilgtākos 2020. gada kultūras notikumu pieteikumus", uzsver Liepājas Kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens.    

Žūrija augstu vērtēs pretendentus, kas ir veicinājuši Liepājas atpazīstamību, kā arī novērtēts inovatīvas un augstvērtīgas idejas, kas "Covid-19" pandēmijas laikā ir turpinājušas bagātināt Liepājas kultūras dzīvi. Liepājas Kultūras balvas pretendents var būt gan fiziska, gan juridiska persona, kas ar savu radošo darbu ir apliecinājis izcilību un nodrošinājis pozitīvu Liepājas publicitāti Latvijas, Eiropas vai pasaules mērogā. Izvirzot pretendentus balvai, jāpamato pretendenta sasniegumus ar aprakstu un materiāliem, kas šo sasniegumu pierāda (diplomi, goda raksti, publikācijas masu medijos). Pretendents var balvas saņemšanai izvirzīt arī pats sevi.

Atbilstoši nolikumam noformētus un sagatavotus pieteikumus Liepājas Kultūras balvai var iesniegt, aizpildot elektronisko pieteikuma anketu Liepājas pilsētas mājaslapā.

Gadu gaitā Liepājas Kultūras balva kļuvusi par pilsētas kultūras dzīves sastāvdaļu un nozīmīgu izcilības un kultūras kvalitātes izaugsmes veicinātāju. Šogad tā tiks pasniegta jau desmito reizi. Liepājas Kultūras balvas 2020 pasniegšanas ceremonija plānota tiešsaistē 25.februārī.

Pagājušajā gadā tika pasniegtas desmit Liepājas pilsētas domes pateicības un Liepājas kultūras balvas 2019 statuetes. Galveno Kultūras gada balvu 2019 saņēma Liepājas Simfoniskais orķestris par operas tradīcijas atjaunošanu Liepājā, iniciējot un realizējot Latviešu oriģināloperas "Suitu sāga" iestudējumu.