Sestdien, 13.maijā, no pulksten 19 līdz 1 Liepājas muzejs aicina liepājniekus un Liepājas viesus izbaudīt starptautiskās akcijas "Muzeju nakts" notikumus un aktivitātes Liepājā, kas šogad notiek ar moto "Dzīvo radoši!", informē Liepājas muzeja Sabiedrisko attiecību speciāliste Rasa Zālīte.

Kā jau ierasts Liepājā, akcijas "Muzeju nakts" radošie notikumi paredzēti ne tikai Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 un muzeja filiālē: "Liepājas 17.–19. gs. interjera muzejs "Hoijeres kundzes viesu nams" Kungu ielā 24, bet arī akcijā iesaistījušās gandrīz 30 kultūrvietas, tūrisma un citu iestāžu pārstāvji, kas "Muzeju naktī" vērs savas durvis neierastā laikā un apmeklētājiem piedāvās dažādas radošas aktivitātes.

Radošums ir cilvēka dzīves nozīmīga sastāvdaļa. Tas ļauj ne tikai māksliniekiem, bet ikvienam izpausties unikālā veidā, veicinot personīgo izaugsmi un sevis izzināšanu. Turklāt radošums ir katalizators inovācijām, attīstībai un progresam dažādās jomās, tostarp mākslā, zinātnē, tehnoloģijās un uzņēmējdarbībā.

Ar savu līdzdalību un vakara piedāvājumu starptautiskajā "Muzeju nakts" akcijā piedalīsies Liepājas koncertzāle "Lielais dzintars", Zinātnes un izglītības inovāciju centrs (ZIIC), Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola, Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorija, Liepājas Jūrniecības koledža, Liepājas Valsts tehnikums, J. Čakstes Liepājas pilsētas 10. vidusskola, Liepājas 7.vidusskola.

Akcijā "Muzeju nakts" piedalīsies arī Liepājas pilsētas Centrālā zinātniskā bibliotēka, Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojs, Liepājas Latviešu biedrības nams, kultūras nams "Wiktorija", kultūrvieta "Atmodas dārzs", Karostas un Neatkarības kara muzejs Redanā, ekspozīcija "Pie Miķeļa", Karostas ūdenstornis, galerija "Romas dārzs", SIA "Liepājas Pētertirgus", Liepājas SEZ, kultūrvieta "Pegaza pagalms", Karostas ģimeņu atbalsta centrs "Miera Osta", biedrība "Baringtons K2", radošā studija "Uzmanību, bērni!", Zvaigznes grāmatu nams, grāmatnīca "Globuss Liepāja", restorāns "Parka Paviljons" un "Hoijeres krogs".

Interesentiem bezmaksas pasākumos būs iespēja piedalīties dažādās radošajās darbnīcās, baudīt mūziku un mākslu, ļauties naksnīgām maltītēm, iepirkties, doties ekskursijās, un izmantot citus "Muzeju nakts" īpašos piedāvājumus.

Līdzīgi kā pagājušajā gadā, šogad "Muzeju nakts" laikā kursēs nakts vilcieniņš "Libau Train", nogādājot apmeklētājus dažādās norises vietās.

Ieeja muzejos un dalība sadarbības partneru organizētajos pasākumos 13. maijā ikvienam apmeklētājam ir bez maksas.

Plašāka informācija par Liepājas "Muzeju nakts" atrodama Facebook lapā: www.facebook.com/MuzejuNaktsLiepaja, kā arī Liepājas muzeja mājas lapā: www.liepajasmuzejs.lv.

Papildu informācija par starptautisko akciju pieejama: latvia.icom.museum.lv/muzeju-nakts/ un www.nuitdesmusees.fr.