Rīgā dzīvojošā liepājniece Agnese Kleina kopā ar savu kompanjoni Madaru Krieviņu laidusi klajā pirmo bilingvālo (angļu un latviešu valodā) grāmatžurnālu „Benji Knewman”.

Savā blogā www.whimsicalagnesiga.com Agnese stāsta, kā aptuveni pirms gada radusies doma par šādu izdevumu: „[..] nolēmām pamēģināt mainīt esošo kārtību un radīt kaut ko pavisam jaunu un tajā pašā laikā ļoti pazīstamu. Kaut ko taustāmu, kaut ko piedzīvojamu. Kaut ko, ko aizdot labākajam draugam, bet noteikti piekodināt, ka gribēsi atpakaļ, jo negribētu to zaudēt. Kopā ar mūsu uzticamajiem autoriem esam strādājuši 10 mēnešus, lai to visu dabūtu gatavu.”

Savā blogā Agnese arī stāsta, kā aizritēja grāmatžurnāla atvēršanas svētki bārā „Vest”, Rīgā: „Tā bija nakts ar daudziem pārsteigumiem. Vispirms jau katram viesim pie ieejas tika palūgts atstāt savu mobilo pie puišiem garderobē – lai vakars norit draugu un labu paziņu, ne telefonu kompānijā. Satraukumam nav pamata – visus 90 telefonus pēc tam atdevām to īstajiem īpašniekiem. Savukārt Instagram vietā mums bija Fobo momentfoto automāts. Tas netika likts mierā ne uz mirkli, kas nozīmē piecas stundas darba bez apstājas un pilnas saujas ar turpat uz vietas izdrukātām bildēm, kurās draugi uzvedās tik pa īstam kā nevienā instagramā!”

Kas tad īsti ir „Benji Knewman”? Lūk, ko saka Agnese: „Bendžī Ņūmens ir vīrietis vecumā ap 38 gadiem. Viņš cenšas būt pavisam īsts, šķiet, ka dažreiz arī sanāk. Gluži kā savulaik mēdza teikt viņa vectēvs: “Ben, tas, kā tu pavadi savu dienu, ir tas, kā tu pavadi savu dzīvi.” Šobrīd Bendžī Ņūmens ir visur vairāk kā jebkur. Pārsvarā ceļā. Viņš joprojām meklē savu ideālo dienu. Savu meklējumu starplaikos viņš ir kurators bilingvālam grāmatžurnālam, kas stāsta par cilvēkiem, kuri neizliekas un var vienkārši būt. Nākdami no dažādām valstīm, profesijām un ar dažādu pieeju dzīvei, viņi visi ir dzīvs apliecinājums tam, ka nav jābūt konvencionālam, lai dzīvotu labu dzīvi.”

„Benji Knewman” grāmatžurnālu var iegādāties Rīgā („Paviljons”, „Vest”, „Manilla”, „Spots”, Kalnciema Kvartāla vīna veikals, „RIIJA”, „Galerija Istaba”, „Mākonis”), kā arī internetā.