Kā informēja Liepājas Kultūras pārvalde, 25. februārī pulksten 14.00 notiks īsfilmas "Svešajā ostā" pirmizrāde. Darbība tajā norit Liepājā.

2010. gada maijā tika pabeigta filmēšana vienam no pārdrošākajiem projektiem īsfilmai "Svešajā Ostā". Tā kā filmas autori režisors Rihards Olmanis, producents Pēteris Rozītis un operators Kārlis Jaunzems ir liepājnieki, filmā tēlo Liepājas aktieri, filmu atbalstījuši liepājnieki, stāsts un darbība risinās Liepājā, arī filmas prezentācija norisināsies Liepājā.

Galvenajās lomās ir liepājnieki Leons Leščinskis, Marģers Eglinskis, Gunārs Borgs, Zanda Štrausa un Jānis Dreiblats.

Tā ir nešpetna gangsteru komēdija, par diviem Valmieras gangsteriem, kuri ierodas svešajā ostas pilsētā – Liepājā, lai atrastu bosam nozagto auto. Filma pārsvarā filmēta Liepājā – "Liepājās metalurga" ostas teritorijā, kuģu būves "Tosmare" teritorijā, Liepājas slimnīcā, klubā "Pablo”, "Daugavas" stadionā u.c.

Finansiāli filmu atbalstīja Baltijas Filmu un mediju skola, Liepājas Kultūras pārvalde, Labiedarbi.lv, Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Filmā dzirdami dažādi Latvijā pazīstami izpildītāji kā Normunds Rutulis un "Ornanžās brīvdienas".

Filmas tapšanas process ir bijis piņķerīgs, bet galu galā darbs ir paveikts un gatavs atrādīšanai. Šī būs filmas pirmizrāde, pirmā reize, kad to redzēs filmas komanda, aktieri un citi interesenti. Šis arī būs vienīgais seanss pirms filma tiks nosūtīta dažādām skatēm Eiropā.

Filmas prezentācija notiks Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē.

Filmas mājas lapa http://www.svesajaosta.lv.