Romas dārzā un zem Romas dārza senā vīna pagraba velvēm, Zivju ielā 3, liepājniekus un pilsētas viesus gaida jauns restorāns – "Rosemary".


Nosaukumu restorānam devusi Gundega Urbāne, šefpavāre ar divdesmit gadu pieredzi, kura pirms tam vadīja pavāru komandu "Klondaikas" virtuvē. Romas dārzā viņa beidzot īstenojusi senu sapni par pašai savu restorānu.


Publicitātes foto.


Gundegas Urbānes "kroņa numurs" ir cepta pīles krūtiņa, kuru viesi jau paguvuši novērtēt kā "perfektu". Taču restorāna ēdienkarte ir plaša, sākot ar zivju un gaļas ēdieniem, jūras veltēm, zupām un salātiem, beidzot ar lieliskiem desertiem. Kaut kas ēdienkartē palicis arī no "Klondaikas" meksikāņu virtuves, piemēram, te var pasūtīt burito.


Kā portālam irliepaja.lv pastāsta vecākā viesmīle Ieva Rjabko, atbilstoši savam nosaukumam – bieži virtuvēs piemirstajai aromātiskajai garšvielai rozmarīnam, kas tik labi sader ar gaļas ēdieniem, – "Rosemary" ir arī "zaļais stūrītis", kurā virtuves vajadzībām aug ne tikai rozmarīns, bet visdažādākie garšaugi un zaļumi, sākot ar piparmētru, beidzot ar salātlapām.


"Rosemary" jūlija tveices nogurdinātiem viesiem piedāvā patīkamu vēsumu senajā vīna pagrabā, kur vairākās telpās izvietoti astoņi galdiņi, savukārt tiem, kam patīk saule, ir iespēja pasēdēt pie āra galdiņiem blakus Romas dārza strūklakai. Restorānā iekārtota arī atsevišķa bērnistaba, kur mazajiem pakavēt laiku, lai pieaugušie var netraucēti baudīt ēdienu un dzērienus. Tāpat "Rosemary" gatava apkalpot nelielus korporatīvus sarīkojumus līdz divdesmit cilvēkiem.


Publicitātes foto.


Ieva Rjabko sola, ka tuvākajā laikā tiks piedāvātas arī biznesa pusdienas, bet ziemas sezonā restorāns iecerējis regulārus vīna degustācijas vakarus, lai nezustu telpu vēsturiskā aura.


Publicitātes foto.


Restorāns "Rosemary" no pirmdienas līdz ceturtdienai, kā arī svētdienās atvērta no pulksten 12 līdz pulksten 22, bet piektdienās un sestdienās – līdz pulksten 23.