Trešdien, 5.februārī, pulksten 16 Latviešu biedrības namas Izstāžu zālē atklās studijas "Kursa" dalībnieces, Vilmas Otrupes rokdarbu personālizstāde "Adījumi".

Izstāde apskatāma līdz 3.martam, informē Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra projektu vadītāja Aija Eizengrauda.

Liepājnieki un Liepājas viesi tiek laipni aicināti 5.februārī pulksten 16:00 uz rokdarbnieces – Tautas lietišķās mākslas studijas "Kursa" dalībnieces – Vilmas Otrupes personālizstādes "Adījumi" atklāšanas pasākumu Liepājas Latviešu biedrības nama Izstāžu galerijā. Apmeklētājiem būs iespēja aplūkot meistares adītos rakstainos cimdus, kā arī citus adījumus.

Kā vēsta kāda atziņa: "Mums katram šajā pasaulē jāveic Dievišķa misija. Tās īstenošanai Dvēsele izmanto prātu un ķermeni kā instrumentus – ja visi trīs darbojas saskaņā, rezultāts ir pilnīga veselība un laime. Īstenot Dievišķu misiju nozīmē no sirds darīt mīlamu darbu". Šķiet, ka Vilma Otrupe šo misiju ir īstenojusi.
Vilma ar rokdarbiem nodarbojas jau kopš bērnības, kad 6 gadu vecumā tapa pirmie viņas adītie cimdiņi un turpina to darīt ar patiesu aizrautību, mīlestību un radošu pieeju vēljoprojām. Kopš Tautas lietišķās mākslas studijas "Kursa" dibināšanas dienas 1958. gada aprīlī, kad kopā sanāca vien dažas dalībnieces, to vidū bija arī Vilma. Savu darbību studijā Vilma Otrupe sāka ar baltajiem darbiem, vēlāk pievērsās aušanai un protams neizpalika arī adīšana.
Savu uzmanību prasīja arī ģimene un darbs, līdz ar to rokdarbiem atlika mazāk laika un meistarei nācās savu darbību studijā pārtraukt, bet ir visai loģiski un likumsakarīgi, ka cilvēks ar mākslinieka dvēseli mierā palikt nevar un vēlāk "Kursas" dalībnieces Veltas Stepko aicināta, Vilma atkal atsāka  savu darbošanos studijā, nu jau kā adītāja.

Par rokdarbnieces veikumu vēsta ne viena vien piedalīšanās izstādēs gan Latvijā, gan ārpus Latvijas robežām. Spilgts pierādījums ir Tautas lietišķās mākslas studijas "Kursa" piedalīšanās tautas mākslas amata meistaru darinājumu lielizstādē "Es vidū!", kas norisinājās XXIV Vispārējo latviešu dziesmu un XIV Deju svētku ietvaros. Eksperti izvēlējās studijas "Kursa" 35 meistaru darinājumus, no daiļamata meistares Vilmas Otrupes adījumiem vien tika paņemti 36 fantastisku cimdu pāri.
Arī  XXV Vispārējo latviešu dziesmu un XV Deju svētku tautas lietišķās mākslas un dizaina lietu izstādē "Dziesma top citādi" bija aplūkojami Vilmas Otrupes 33 vilnas cimdu pāri.
Latvijas Nacionālā kultūras centra tradicionālās kultūras eksperte tautas lietišķās mākslas un tēlotājmākslas jautājumos Linda Rubena atzina, ka reti kur Latvijā redzēti tik ārkārtīgi skaisti dūraiņi kā Liepājā. Un tas vistiešākajā mērā raksturo Vilmas Otrupes mīlestību un talantu radot katru jauno cimdu pāri. Apliecinājums meistares radošajam darbam ir arī Latvijas Nacionālā kultūras centra Atzinības raksts par ilggadēju radošu ieguldījumu latviešu tautas lietišķās mākslas saglabāšanā un popularizēšanā, kas meistarei tika pasniegts Tautas lietišķās mākslas studijas "Kursa" 55 gadu jubilejas izstādes "Mozaīka" atklāšanā.

Mīlestība uz rokdarbiem nodota arī nākamajām paaudzēm. Liela rokdarbniece ir meita Līga un arī mazmeitas Līva un Annija novērtē vecmāmiņas prasmi, izstādi papildinot ar saviem gleznojumiem.
Izstādi autore iekārto pati.