3.oktobrī pulksten 19.00 Promenade Hotel Hika zālē koncertu "Aizliegtās pilsētas mūzika" sniegs Ķīnas Aizliegtās pilsētas kamerorķestris un izcilākie Ķīnas solisti.

Koncerts notiks Eiropas tūres ietvaros ar Liepājas Simfoniskā orķestra starpniecību.

Ķīnas Aizliegtās pilsētas kamerorķestrī ir 11 dalībnieku, kas atskaņo Ķīnas laikmetīgo mūziku ar tautas mūzikai raksturīgiem instrumentiem. Orķestra virtuozi savas prasmes ir kaldinājuši prestižajā Ķīnas konservatorijā. Šī kolektīva repertuārā ir skaņdarbi, kas līdzsvaroti īsteno tautas muzicēšanas tradīcijas satikšanos ar 21.gadsimta mūzikas prasībām – faktiski tiek veidots jauns Ķīnas laikmetīgās mūzikas konteksts, kuram nu paveras jauni mūsdienīgi apvāršņi. Tā ir izaicinoša, nedzirdēta un ikvienam pieejama mūzika. Nekādas akadēmiskas garlaicības – tikai un vienīgi dzīvīga mūzika, kas iemieso mūslaiku Ķīnas garu.

Ķīnas Aizliegtās pilsētas kamerorķestris ir piedalījies neskaitāmos valstiskas nozīmes pasākumos un starptautiskos mūzikas festivālos Brisbenā, Kanberā, Velingtonā, Kraistčērčā, Danīdinā un Oklendā. Starptautiskajos medijos var lasīt, ka orķestra uzstāšanās “iemieso Ķīnas senlaiku mūzikas īpašo eleganci un mūsdienās reti sastopamu klasisku šarmu” un ka “tādējādi tiek mazināta nevēlamā distance starp augsto mūziku un vienkāršo klausītāju.”

Kamerorķestra izveidotāja Jana Dzjina ir atzīta par vienu no harismātiskākajiem Ķīnas tradicionālā četrstīgu mūzikas instrumenta pipa spēles meistariem pasaulē. Ar orķestri šajā tūrē kopā koncertēs arī  labākais mūsdienu Ķīnas kontrtenors Ma Sjao un ievērojams ķīniešu diriģents Liu Šuņs.

Koncerta organizatori ir Liepājas Simfoniskais orķestris. Tā vadītājs Uldis Lipskis stāsta: „Auglīga un laba sadarbība mums ir izveidojusies ar Ķīnas vēstniecību. Pats vēstnieks pagājušajā koncertsezonā pagodināja mūs ar savu klātbūtni vairākos koncertos un iepazinās arī ar orķestra darba apstākļiem, apmeklējot mūsu mājvietu. Liepājā, salīdzinot ar galvaspilsētu, ir maz kvalitatīvas citu tautu mūzikas, tāpēc esam priecīgi pie mums uzņemt vienu no vadošajiem Ķīnas tautas mūzikas ansambļiem, tādā veidā paplašinot mūsu klausītāju redzesloku. Protams, ceram kādreiz atrast iespēju arī mūsu mākslu aizvest Ķīnas klausītājiem.”
Biļetes uz koncertu ir nopērkamas visās Biļešu Paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv. Informācija par koncertu atrodama arī LSO oficiālajā interneta mājas lapā www.lso.lv.