Galerijā "Romas dārzs" līdz 19. maijam vēl iespējams apskatīt apjomīgo izstādi "Valters Uzticis. Gleznas", kā arī Edgara Vintera darbu izstādi.

Galerijas kolekcijas izstāde "Valters Uzticis. Gleznas" ir līdz šim vērienīgākais mākslinieka daiļrades kopskats, kas vairāk nekā 120 gleznās atspoguļo mākslinieka paveikto.

Veiksmīgu apstākļu sakritības dēļ galerijas īpašumā ir gandrīz 200 mākslinieka Uztiča gleznas, sākot no mākslinieka daiļrades sākumposma pagājušā gadsimta četrdesmitajos gados līdz pat deviņdesmito gadu sākumam. Ir redzams, kā mainījies mākslinieka rokraksts, redzami radošie eksperimenti, redzams, kā mainoties norisēm dzīvē, mainās gleznoto tēmu loks. Daudzi darbi sabiedrībai līdz šim neredzēti, jo neierāmēti glabājušies mākslinieka darbnīcā. Mākslinieks gleznojis ainavas, figurālas kompozīcijas, portretus. Ir skices, studijas, ceļojumu piezīmes, lielformāta gleznas.

Tāpat līdz 19. maijam skatāma mākslinieka Edgara Vintera akvareļu un eļļas gleznu ainavu izstāde. Edgars Vinters ir viens no ražīgākajiem un izcilākajiem Latvijas ainavas gleznotājiem. Mākslinieka ainavu spilgtais tēlojums neapšaubāmi nodrošina viņam vietu 20. un 21. gadsimta latviešu glezniecības vēsturē. Vintera otas triepieni ir veikli un spēcīgi, viņa krāsas izteiksmīgi raksturo gleznotos motīvus. Mākslinieks ierauga skaisto ikvienā Latvijas dabas skatā dažādos gadalaikos un noskaņās. Vinters glezno pārsvarā plenērā.

Galerijā norit darbs pie jaunu izstāžu zāļu iekārtošanas, kas atradīsies kādreizējā mūzikas kluba "Pablo" telpās. Šajās zālēs iecerēta publiskai apskatei izrādīt plašu Liepājas 20. gadsimtā dzīvojošo un strādājušo mākslinieku darbu kolekciju. Kā pirmā, būs skatāma mākslinieka Jāņa Lauvas (1906-1986) gleznu izstāde.

Ieejas maksa izstāžu apskatei ir pieaugušajiem ir 2,50 eiro, studentiem un pensionāriem – 1 eiro, bērniem un skolēniem ieeja ir bez maksas. Aicinātas ir skolēnu grupas, iepriekš piesakoties iespējams pasūtīt ekskursiju izstāžu zālēs, lai labāk uzzinātu mākslinieka V. Uztiča daiļradi un iepazītu arhitekta P. M. Berči celtās kādreizējās viesnīcas "Roma" pagraba telpas.