Piektdien notiks Liepājas Kultūras balvas apbalvošanas ceremonija, kurā aizvadītā gada desmit spilgtākie kultūras notikumi un personības Liepājā saņems statuetes "Liedags".

"Šī gada Kultūras balvas statuetes ievērojami atšķirsies no 2016.gadā pasniegtajām. Esam izvēlējušies gan citu materiālu, gan statuetēs guldītā ideja ir ar nešaubāmi spēcīgu vēstījumu," stāsta Liepājas Kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens.

Statuete sver 3,5 kilogramus, ir 22 centimetrus augsta un veidota no ķeta (čuguna), bronzas un ozolkoka. Idejas autors un izgatavotājs – metālmākslinieks Reinis Kuncītis, informē Kultūras pārvaldes attīstības projektu vadītāja Daira Bērtule.

Katrs laureāts saņems daļu no iepriekš sagatavotas metālskulptūras, kas no vienota mākslas darba tapusi par desmit individuālām statuetēm. Tādējādi Liepājas Kultūras balvas ieguvēji saņems ne tikai pateicību par ievērojamiem sasniegumiem, radošām idejām un Liepājas atpazīstamības veicināšanu, bet arī apliecinājumu kā nozīmīgai Liepājas Kultūras dzīves sastāvdaļai 2016.gadā.

"Kultūra Liepājā gadu no gada ir nedalāms kopums, kuras krāsainībā, augstvērtībā un daudzpusībā ieguldīts gan kolektīvs, gan individuāls darbs. Arī 2016. gada Kultūras balvas statuetes sākotnēji bija nedalāms veselums, kuru vienatnē būtu sarežģīti un pat neiespējami celt. Tieši tāpat kā Liepājas kultūras dzīvi," turpina J.Jirgens.

Ieeja Liepājas Kultūras balvas pasniegšanas ceremonijā ar ielūgumiem.

Aicinām ieskatīties šī gada Kultūras balvas statuetes izgatavošanas procesā: