Ceturtdien, 18.jūnijā, pulksten 18 radošajā telpā "Ideju bode", Teodora Breikša ielā 41, notiks veģetāro ēdienu gatavošanas meistarklase "Austrumu saldumi".

Kā informē Radošās telpas "Ideju bode" īpašniece Krista Kalnarāja, 18.jūnijā notiks Liepājas pilsētas domes Vides un veselības daļas līdzfinansētā projekta "Lekciju cikls liepājnieku garīgās un fziskās veselības uzlabošanai" noslēguma pasākums – veģetāro ēdienu gatavošanas meistarklase "Austrumu saldumi" kopā ar veģetārā uztura skolas "Vegus" dibinātāju, "Latvijas veģetārieša rokasgrāmata" autori Ditu Lasi.

Iepriekšēja pieteikšanās, rakstot uz e–pasta adresi: linda@idejubode.lv.

Projekta ietvaros no aprīļa līdz jūnijam tika realizēts projekts, kas ļāva radošajā telpā "Ideju bode" viesoties dažādiem lektoriem, kuru galvenais uzdevums bija atklāt un skaidrot likumsakarības starp cilvēka uzturu un veselību. Ajūrvedas virtuves pazinējs Uģis Kuģis, veģetārās pavārmākslas meistars Aleksandrs Olizarevičs un veselīga dzīvesveida entuziaste un bloga www.happywhispers.lv  autore Līga Andžāne savās meistarklasēs demonstrēja, kā pagatavot ēdienus, kuru sastāvā nav produkti, kuru lietošana izraisa slimības. Ikviens no lektoriem aicināja aizdomāties par to, kas nonāk cilvēka organismā mūsdienās un atklāja daudz jaunu recepšu veselīgam ikdienas uzturam.

Projekta noslēdzošo meistarklasi vadīs  Dita Lase, atklājot, kas raksturīgs Austrumu saldumiem. Dita Lase iepazīstinās ar tipiskākajām izejvielām, garšvielām un esencēm, ko tajos izmanto. Meistarklases vadītāja uzsver: "Nav jābūt ne šefpavāram, ne virtuozam – visas gatavošanas tehnikas ir viegli atkārtojamas mājas apstākļos ikkatram cilvēkam ar elementārām ēdienu gatavošanas iemaņām un vienkāršu virtuves aprīkojumu."

Ditai Lasei patika gatavot jau agrā bērnībā, kad regulāri tika izokšķerētas visas vecmammas receptes. Pusaudzes gados likumsakarīgi sekoja vecāku uzticēts pienākums pabarot visu lielo daudzbērnu ģimeni. Bet vēlāk jau Dita pati organizēja dažādas veģetāriešu pulcēšanās, ciemošanās, ekskursijas un kopā gatavošanas. Dita nebaidās eksperimentēt, izmēģināt arvien jaunus produktus, garšvielas, atklāt jaunas garšu nianses, tā iegūstot pamatīgu praktisko pieredzi ēdienu gatavošanā.

Veģetārā uztura skolas vadītāja lepojas arī ar faktu, kā, iedvesmojoties no vīra veģetārieša nolēma pamēģināt dzīvot bez gaļas un tā pamazām, bez jebkādas sevis stingras disciplinēšanas, bet vienkāršu veģetāro principu ieviešanas savā ikdienā, ieguvusi ideālo svaru, kurš nemainās jau 16 gadus.
|
Uzzināt par citiem pasākumiem, kas norisinās radošajā telpā "Ideju bode", iespējams: www.idejubode.lv/kalendars.
Radošā telpa " Ideju bode "Atrodas Teodora Breikša ielā 41/41a, Liepājā.