Tirdzniecības nama "Kurzeme" pirmajā stāvā durvis vēris gastrobārs "River". Sarunā ar tā īpašnieci Aliju Kukīti ne tikai par to, ko nozīmē vārds "gastrobārs".


Sāksim tomēr ar "gastrobāru". Kāpēc šāds nosaukums un ko īsti tas nozīmē?
Kāpēc gastrobārs? Tāpēc, ka nosaukums "restorāns" man jau sen šķiet stipri novazāts. "McDonald's", "Hesburger" – katra vieta sevi sauc par restorānu.

Man tomēr ar vārdu "restorāns" vairāk vai mazāk saistās "Vincents". Pat "Trīs pavāri" jau ir mazliet kičīgāka vieta.

Restorānā ir jābūt viesmīlim ar stīvo apkaklīti un, kad tu ienāc un apsēdies, no šķīvja uz visām pusēm jābūt saliktiem instrumentiem, un arī sajūtai ir jābūt mazliet "stīvai". Restorāns ir vieta, kur tu atļaujies aiziet varbūt reizi mēnesī.


Turklāt – mēs atrodamies lielveikalā, un, kaut arī ir atsevišķa ieeja, lielveikals nav īstā vieta restorānam.



Gastrobārā ir divas puses – ir šis "gastro", kas nāk no vārda "gastronomija", kur varēja nopirkt visu, un ir bārs. Ēdiens un bārs.


Manuprāt, Liepājā nav tādas vietas, kur būtu labs ēdiens un arī labs bārs.

Bet vārds "gastrobārs" nav mans izgudrojums, Rīgā jau ir vairākas tādas vietas, un viens no nosacījumiem tajās ir, ka jābūt internacionālai virtuvei.


Ko piedāvā gastrobārs "River"?
Uzsvars ir uz itāliešu picu. Mums ir burgers – ar gaļu, kas cepta uz ogļu grila, arī gandrīz visus pārējos ēdienus gatavojam uz šī grila.


Un bārs?
Lai klients mums piedod, bet bārs vēl top! Otrdien Reinis Kuncītis pabeidza metāla detaļas, lai varam uzlikt bāra leti, bet dzērienu sortiments vēl nav tik plašs, kā gribētu. Tā kā šobrīd nav ārzemju tūristu, tad sortiments ir vairāk piemērots liepājniekam.


Gribat piesaistīt ārzemju tūristus, bet, vai tikai?
Klientu loks var būt visplašākais, no jauniešiem līdz pensionāram! Jauniešiem vairāk varētu būt pica un burgers, lai arī redzu, ka picas un burgerus ēd arī mana vecuma klienti.


Strādājam ar cilvēkiem "no ielas", mazāks akcents ir uz banketiem.